Monday, December 13, 2010

Family Trekking Trip to BROGA

Last wkend on 12/12/10, took whole family for a day-pack hiking to Bukit Broga, near Semenyih. It's abt 24 km from Bandar Baru Bangi thru Jln Kajang-Semenyeh. After University of Nottingham campus, you will see this landmark (photo below). On the right is Rabbit Fun Land (ladang arnab). Just turn left to park your car ...

Can see many cars (abt 100 based on my count !) parked under the shades of Kelapa Sawit trees of a private land.

Parking fee was RM2.00 per car. Not bad huh ?

After a short walk from the parking area, you'll see a signage that says : Bukit Broga 1.7km and Gunung Tok Wan 4.8km. Ikut jer trek tuh ...

After abt 200m, you can see makeshift stalls selling local fruits like banana, coconut, papaya & belimbing, soft drinks and even T-shirts ! The fruit seller claims that they did not use insecticides etc, semuanya guna baja "natural".

A cool tin can of 100-plus was sold at RM2.50. A bit too expensive for me .. Anyway, suasana memang meriah, ala-ala macam pasar tani la pulok with aunties n uncles selling their agro products ...

There is even a makeshift toilet just before the ascend .. FOC !

Pagi tuh mmg ramai sungguh yg naik trekking Broga. Mmg jam teruk trek tuh ! Looks just like Mid Valley on weekends .. hehe. Pendek kata boleh berlaga bahu lah antara trekkers yg sedang menurun dgn yg baru nak naik ...

Naik ke puncak mmg curam & mencanak gilerr ... nasib baek hari tak hujan. Itu pun ramai jugak saya nampak hikers yg tergolek !

Family of trekkers ...

With Aminah at the summit, the youngest in the family ...

And Syamimi, my eldest ...
Alhamdulillah dah conquer Broga ! Bagi saya ini merupakan satu manifestasi dan tanda yg kecederaan Achilles tendon tear dah mula sembuh ... ;) Took almost 4 mths for the tear to heal up to this stage. Honestly, masih ada rasa sikit sengal2 kat lokasi koyak tuh. Doctor kata 6 mths boleh sembuh sepenuhnya, insyaAllah.

MasyaAllah ! cantek sungguh pemandangan dari puncak Broga nih ... nak kena pergi lagi lain kali. May be boleh buat Trans Broga-Gunung Tok Wan ? Anybody interested ?

Cuma kalau nak camping kat puncak tuh kena bawak enough water supply sebab tak ada water source kat puncak. At least 2 bottles of 1.5 liters each person for drinking, wuduk & personal clean up .. ;)

2 comments:

Muhammad said...

Nak ikut!!!.. :D lol.. nyibuk jer aku ni.. huhuhu... ;)

intoxicated-catastrophe™ said...

best best. keluarga pendaki.